Beveiliging van je WordPress Website, waar op te letten?
Aangezien WordPress het populairste content management systeem op het internet is, komt het niet als een verrassing dat WordPress websites het doelwit zijn van veel hackers. WordPress heeft een grote en actieve gemeenschap die hun kennis over WordPress beveiliging delen en advies geven aan gebruikers om WordPress veilig te houden voor kwaadaardige aanvallen. In dit artikel bespreken we drie methoden die je kunt gebruiken om jouw WordPress website veiliger te maken: op bedrijfsniveau, serverniveau en applicatieniveau.
De basis van goed beveiligde WordPress site
Waarom is het beveiligen van je WordPress website belangrijk?
De beveiliging van je website is om verschillende redenen belangrijk. Er zijn veel manieren waarop je site onveilig kan zijn en niet beschermd tegen hackers of malware zoals ransomware. Dit kan leiden tot verlies van gegevens, wat de zakenrelatie met klanten ernstig zou schaden, en tot mogelijke niet-naleving van contracten in het kader van wetgeving/voorschriften die kan leiden tot boetes van bestuursorganen voor het verkeerd behandelen van gevoelige klanteninformatie.
Alles wat je moet updaten op jouw WordPress site
De absolute basis van je WordPress beveiliging is het up-to-date houden van de kern, het thema en alle plugins. Dit vereist regelmatige updates om er zeker van te zijn dat je voor elke component de nieuwste beschikbare versie gebruikt, zodat je kunt profiteren van eventuele extra fixes of functies die in een bepaalde release cyclus zijn opgenomen.
Omdat WordPress open-source is, zijn er duizenden plugins en thema’s van ontwikkelaars van derden gratis verkrijgbaar. De ontwikkelaars werken hun software regelmatig bij om nieuwe functies toe te voegen of beveiligingslekken te verhelpen.
Nu er voortdurend WordPress updates uitkomen, is het van cruciaal belang om je site veilig en stabiel te houden. Door core, thema’s en plugins bijgewerkt te houden ben je beschermd tegen eventuele kwetsbaarheden of problemen met deze hulpmiddelen.
Bij SRIServices hebben we een SLA opgezet om kritieke beveiligingsupdates binnen 24 uur uit te voeren voor onze hele portefeuille. We doen dit zodat klanten het risico dat ze met ons lopen zo beperkt mogelijk houden. Niet-kritieke updates volgen een ander protocol van implementatie volgens schema in plaats van tijdsbeperkingen zoals kritieke.
Sterke wachtwoorden en een streng gebruikersbeheer
Om pogingen tot hacken te voorkomen, raden we je aan sterke wachtwoorden te gebruiken die uniek zijn voor je website. Dit geldt niet alleen voor het WordPress admin gedeelte, maar ook voor FTP accounts, database en e-mail adressen die bij je domeinnaam horen.
Als je bent zoals de meeste mensen, kan het onthouden van wachtwoorden lastig zijn. Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem! Een wachtwoordbeheerder stelt gebruikers in staat sterke wachtwoorden voor al hun accounts te genereren zonder dat ze er een uit het hoofd leren of ergens zichtbaar en kwetsbaar opschrijven. We raden bij SRIServices het gebruik van een wachtwoordbeheerder aan omdat het heel gemakkelijk te gebruiken is en ons team houdt van de extra beveiliging die ze bieden op gevoelige gegevens zoals de WordPress site inloggegevens.
De tweede manier om het risico van een site compromittering te verkleinen is ervoor te zorgen dat alleen degenen die toegang nodig hebben die ook kunnen krijgen. Als je meerdere gastauteurs hebt, zorg dan dat elke gebruiker een passende rol en toestemmings niveau in WordPress heeft voordat je ze als nieuwe accounts op je website toevoegt.
Jouw hosting partij speelt ook een belangrijke rol
Ervoor zorgen dat je hosting leverancier de juiste beveiligingsmaatregelen heeft is belangrijk om je website te beschermen en te beveiligen. Brute force bescherming, firewalls, en server monitoring moeten allemaal overwogen worden bij het kiezen van een leverancier, zodat je weet dat je site veilig blijft op hosting niveau.
Beveiligen op bedrijfsniveau
De maatregelen die je kunt nemen binnen jouw bedrijf
Je kunt veel maatregelen nemen om je website te beveiligen, zoals het gebruik van een wachtwoordbeheerder en het toevoegen van twee-factor authenticatie. Deze maatregelen verminderen het risico op hacken via zwakke wachtwoorden (ex: welcome01!) Er zijn ook andere dingen die je kunt doen. Door bijvoorbeeld samen te werken met leveranciers die 2FA toevoegen bij het inloggen verminder je deze dreiging nog verder door de mobiele toestellen van gebruikers te vragen voor inlogverificatie in plaats van alleen een e-mailadres of gebruikersnaam/wachtwoord combinatie.
Als je deze beveiligingsmogelijkheden aanvult met gepersonaliseerde WordPress accounts per medewerker, komt er nog een extra niveau bij waar bij het inloggen persoonlijke accountgegevens moeten worden ingevoerd
Je kunt veel maatregelen nemen om je website te beveiligen, zoals het gebruik van een wachtwoordmanager en het toevoegen van Twee-factor Authenticatie, die het risico verkleint dat hackers via zwakke wachtwoorden op websites binnenkomen.
Omdat kwaadwillenden meer mogelijkheden hebben om in je website in te breken als de WordPress installatie voor veel gebruikers toegankelijk is, is het beter om mensen geen toegang te geven tenzij het absoluut noodzakelijk is.
Beveiligen op serverniveau
Een van de beste manieren om je server te beschermen is door een SSL certificaat te installeren en elke dag back-ups te maken. Als iemand je installatie zou proberen binnen te dringen, kun je instellen dat zijn IP adres na 3 onjuiste aanmeldingspogingen geblokkeerd wordt, wat kwaadwillenden buiten de deur houdt.
Als alternatief kun je de installatie volledig afschermen. In dat geval kunnen alleen bepaalde IP adressen er bij en dat is veiliger maar niet zo gebruiksvriendelijk als mensen thuis of op een afgelegen plaats werken. Dit is echter niet erg gebruiksvriendelijk, want het maakt het moeilijk voor mensen die vanuit huis werken of op een afgelegen plaats zoals op zakenreis zijn om gemakkelijk verbinding te maken.
Beveiliging op applicatieniveau
Wat de beveiliging van je website betreft, zijn er verschillende manieren om je site veiliger te maken. Gebruik allereerst een gereputeerde applicatie stack die grondig getest is op bruikbaarheid en prestaties, naast beveiligingsproblemen. We raden ook aan om periodieke code reviews uit te voeren die de kwaliteit van het ontwerp van je app controleren, inclusief de ogenschijnlijke afwezigheid/aanwezigheid van kwetsbaarheden.
Een veel voorkomende poging tot hacken gaat vaak via de inlogpagina van WordPress. Als je dit adres verandert, zal het moeilijker zijn voor mensen om binnen te komen.
Als het gaat om accounts kan je de volgende 3 maatregelen nemen:
1. Elke medewerker een persoonlijk account geven zodat ze op hun eigen account inloggen;
2. 2FA authenticatie implementeren in jouw website;
3. Plug-ins zoals Simple History gebruiken zodat je kunt zien welke wijzigingen op jouw website geregistreerd worden.
Zo kun je altijd inzien wie er een wijziging heeft doorgevoerd in jouw website. Dit maakt het controleren een stuk makkelijker!
Conclusie
WordPress is een krachtig hulpmiddel voor het maken van websites, maar het kan ook een gemakkelijk doelwit voor hackers zijn. WordPress heeft drie beveiligingslagen om u te helpen uw WordPress site veilig te houden: op serverniveau, op bedrijfsniveau en in de WordPress app zelf. Houd rekening met deze tips bij het bouwen van uw WordPress website of bij het beveiligen van een reeds gemaakte website, zodat u niet het zoveelste slachtoffer van cybercriminaliteit wordt.
Aanbevolen voor jou

Van digital nomad tot een full service internetbureau
Van digital nomad tot een full service internetbureau Ik denk dat iedereen er wel...
Lees meer+
De 7 redenen waarom jij WordPress moet gebruiken!
De 7 redenen waarom jij WordPress moet gebruiken! Het is geen geheim dat wij...
Lees meer+
5 redenen waarom je site altijd nóg beter kan
5 redenen waarom je site altijd nóg beter kan Als webdesigner hoor ik mensen...
Lees meer+
Wat is Google Page Speed?
Wat is Google Page Speed? Google Page Speed is een ranking factor waar Google...
Lees meer+
5 tips die je moet toepassen voor een betere zichtbaarheid in 2021
5 tips die je moet toepassen voor een betere zichtbaarheid in 2021 Wanneer u...
Lees meer+
3 Redenen om jouw website naar een nieuwe host te migreren
3 Redenen om jouw WordPress website naar een nieuwe host te migreren WordPress is...
Lees meer+
7 WordPress-plugins die onmisbaar zijn voor een WordPress site
7 WordPress-plugins die onmisbaar zijn voor een WordPress site Op het eerste gezicht lijkt...
Lees meer+
3 Tips bij het ontwikkelen van een custom WordPress thema!
3 Tips bij het ontwikkelen van een custom WordPress thema! Er zijn WordPress thema’s...
Lees meer+
Beveiliging van je WordPress Website, waar op te letten?
Beveiliging van je WordPress Website, waar op te letten? Aangezien WordPress het populairste content...
Lees meer+
De vier beste WordPress templates van 2021
De vier beste WordPress templates van 2021 Het perfecte WordPress thema vinden is niet...
Lees meer+
3 Kritische Data Protectie Punten die Belangrijk Zijn Voor Jouw WordPress Website
3 Kritische Data Protectie Punten die Belangrijk Zijn Voor Jouw WordPress Website Als je...
Lees meer+
Linkbuilding 101
Linkbuilding 101 De populariteit van een website kan worden bepaald door het aantal link...
Lees meer+
7 grote bedrijven die gebruik maken van WordPress
7 Grote bedrijven die gebruik maken van WordPress Met meer dan 60 miljard webpagina’s...
Lees meer+