7 WordPress-plugins die onmisbaar zijn voor een WordPress site

Op het eerste gezicht lijkt WordPress misschien gewoon het zoveelste basisprogramma voor websites. De realiteit is echter dat er zoveel kracht en flexibiliteit voor jou beschikbaar is via plugins! Met al die keuzemogelijkheden kan het moeilijk zijn om uit te zoeken welke echt iets extra’s bieden voor jouw site? Daarom hebben we vandaag een blog artikel voor je geschreven met 10 onmisbare WordPress-plugins waar je straks wel een kijkje naar wilt nemen.

 

1. Askismet

De Akismet plugin is een geweldige manier om ongewenste bezoekers van uw site weg te houden, vooral als ze zelf niet voorzichtig genoeg zijn. Met al een gratis API sleutel geef je jouw WordPress-site toegang tot het algoritme van Askismet. Een algoritme dat heel goed werkt tegen spammen, ongewenste comments en links die je liever niet onder de je blog artikelen wenst.

 

2. W3 Total Cache

Website snelheid is om verschillende redenen belangrijk, onder andere omdat het jouw site hoger doet scoren in de resultaten van zoekmachines. Eén manier om dit verheven doel te bereiken? Integreer de plugin W3 Total Cache. Deze plugin helpt niet alleen je bezoekers aan een betere ervaring op je website maar ook je website hoger ranken in Google. Omdat dit een van de belangrijkste factoren zijn waar Google websites op rankt in hun zoekmachine.

 

3. Yoast SEO

Yoast SEO is een van de populairste plugins voor WordPress. Het heeft meer dan 1 miljoen actieve installaties! Deze krachtige en toch eenvoudig te gebruiken WordPress-plugin biedt vele geweldige hulpmiddelen die speciaal ontworpen zijn rond de eisen van zoekmachines, zoals metatags (trefwoorden), titels/hoofdpagina’s, beschrijvingsblokken enz., en helpt gebruikers topposities te bereiken door de beste praktijken toe te passen voor hun zoekmachine optimalisatie.

 

4. Contact Form 7

Met Contact Form 7 kun je in enkele seconden contactformulieren aan jouw WordPress-site toevoegen. De plugin is intuïtief en gemakkelijk te gebruiken, met een grote verscheidenheid aan aanpasbare opties voor elk formulierveld, en ook spam filtering door Akismet!

 

5. Thrive Architect

Als je hoog converterende landingspagina’s en verkooppagina’s wilt ontwerpen, dan is Thrive Architect een must-have. Een case study van de Authority Hacker heeft laten zien hoe hun team het bezoekersverkeer met 9275% kon verhogen.

Het stap voor stap proces van Thrive Architect is eenvoudig. Eén klik en uw pagina’s zijn in een mum van tijd voor ontworpen met een professionele uitstraling! Dat maakt het een betere blog editor dan de WordPress-editor die standaard in WordPress zit.

 

6. iThemes Security

De iThemes Security plugin voorkomt dat hackers toegang krijgen tot jouw site door veel voorkomende veiligheidslekken te dichten. Het biedt ook een automatische verdediging tegen geautomatiseerde aanvallen, zoals het blokkeren van IP-adressen of het veranderen van URL’s om het voor hen moeilijker te maken gemakkelijk binnen te komen – dit geeft je gemoedsrust wanneer bezoekers proberen WordPress websites op het Internet te openen zonder enig idee te hebben dat ze eigenlijk niet bezoeken wat een legitieme pagina lijkt te zijn!

Je kunt ook een malware scan uitvoeren in het dashboard van deze plugin, om te controleren of jouw WordPress-site helemaal schoon is.

 

6. Ewww Image Optimizer

Als je site traag laadt, kan dat te wijten zijn aan grote afbeeldingen. Deze bestanden moeten geladen worden als een pagina geopend wordt en als ze niet klein genoeg zijn of niet goed geoptimaliseerd, dan doet de browser er langer over dan nodig voor hij je laat zien wat er op het scherm staat! Gelukkig zijn er plugins beschikbaar die al deze dingen kunnen doen – zoals foto’s automatisch optimaliseren zonder menselijke tussenkomst (je weet hoe tijdrovend handmatig optimaliseren altijd was).

We weten allemaal hoe frustrerend het is als een website er te lang over doet om te laden, nietwaar? Met Ewww Image Optimizer zal je site veel sneller laden en hoef je je geen zorgen meer te maken over trage paginasnelheden. Ewww Image Optimizer verwerkt automatisch elke afbeelding die je naar jouw site uploadt. Zo heb je er geen omkijken meer naar en met automatisch gecomprimeerde foto’s laden webpagina’s een stuk sneller!

 

Wil je een kant en klare WordPress-site laten bouwen waar al deze plugins in geïntegreerd zijn?

Wij maken je dromen waar! We geloven in de kracht van ondernemerschap, en zijn gepassioneerd om mensen te helpen hun eigen bedrijf te beginnen. Ons team bestaat uit professionals met vaardigheden in alle aspecten; dit garandeert dat geen enkele deadline wordt gemist om jou als klant tevreden te stellen bij elke stap naar het lanceren van een succesvol website of app project van begin tot eind. Van ingewikkelde op maat gemaakte WordPress sites zoals Lunch.nl, tot complexe Laravel projecten zoals Ruilplek.nl – we kunnen jouw ideeën omzetten in realiteit. Neem vandaag nog contact met ons op!

Aanbevolen voor jou