De vier beste WordPress templates van 2021

Het perfecte WordPress thema vinden is niet eenvoudig – zeker niet als er zo veel mogelijkheden zijn. Sommige websites hebben gewoon niet wat ze nodig hebben en kunnen snel oninteressant worden!

Als jij het ook moeilijk hebt dan is hier wat advies over hoe je het beste kunt kiezen tussen al die mooie ontwerpen en aan het einde van dit artikel vertellen we je de vier beste WordPress templates van 2021.

 

Gratis of betaald WordPress template?

Er zijn heel wat goede gratis WordPress thema’s, en het is niet altijd gemakkelijk te zeggen welke het beste voor je website zullen werken. Betaalde Thema’s komen vaak met zware code die extra functionaliteiten bieden maar ook een website kan vertragen! Hiernaast wordt het ene betaalde thema constant bijgewerkt en de ander heeft betere ondersteuning. Wat is nou eigenlijk dan belangrijk met een betaald thema? De sleutel is begrijpen wat jouw website nodig heeft.

Dus wat zijn de must haves die bij een WordPress thema komen kijken?

Er zijn een aantal dingen die je moet overwegen bij het uitzoeken van het perfecte WordPress thema. Hier vind je alles op een rijtje:

1. Laadsnelheid

In de hedendaagse internetwereld is snelheid belangrijk. Wil een website succes hebben en klikken van potentiële klanten krijgen, dan moet een site geoptimaliseerd worden op laadsnelheid. Doe je dit niet? Dan gaan bezoekers omdat het te lang duurt ergens anders heen! Een webpagina met trage laadtijden zal niet alleen gebruikers afschrikken, maar ook je advertentie budget verspillen… dit komt omdat de mensen die op je advertenties klikken geen zin hebben om zo lang te wachten. Zeker niet als er genoeg andere sites zijn die sneller zijn om naar te kijken!

Om de rangschikking in zoekmachines te behouden, moet je zorgen dat je website snel is. Een Google Pagespeed Audit helpt daarbij door de efficiëntie en snelheid te controleren van hoe pagina’s laden op de computer of het mobiele toestel van een gebruiker. Analyseer dus vóór je jouw website lanceert de site met een Google Pagespeed Audit.

Je denkt misschien dat een goede hostingpartij alleen maar te maken heeft met tonnen ruimte voor je website, maar het kan ook echt invloed hebben op hoe snel je website in en uitlaadt. Het is daarom niet zo’n slecht idee om te kijken hoe de laadtijden van andere hosting partijen zijn ten opzichte van de hosting partij waar je nu zit. Hiernaast kan een plugin zoals WPRocket ook helpen met de laadtijden op jouw website te versnellen!

2. Wat vinden anderen van het template?

Het ontwerpen van een website is geen gemakkelijke taak. Als je wilt dat je site opvalt in de massa, is het belangrijk dat elk aspect van het ontwerp en de functionaliteit in overeenstemming zijn met de huidige industriestandaarden- maar waar moet ik rekening mee houden? Nou als je een website niet zelf ontwerpt maar een thema gebruikt is het juist handig te kijken bij sites die al het thema gebruiken. Werkt alles snel, zijn er genoeg functionaliteiten die aan jouw eisen voldoen maar je kunt ook kijken wat anderen zeggen van het thema. Zo ben je er zeker van dat jouw website mensen zal aantrekken tot een actie!

We hebben in ieder geval de volgende vragen voor je in op een rijtje gezet. Als je ze met ‘ja’ kunt antwoorden is jouw template geslaagd voor de test:

  • Heeft het template goede beoordelingen?
  • Is het thema al meer dan 500 keer gedownload op een dag?
  • Is het template gebouwd op performance en SEO?
  • Kun je gemakkelijk contact opnemen met de ontwikkelaar?
  • Is het een bedrijf dat achter de ontwikkeling van het template zit?

3. De doorontwikkeling van het thema

Je WordPress thema actueel houden is essentieel om er zeker van te zijn dat je website optimaal presteert op WordPress. Ga daarom altijd voor je een WordPress thema in gebruik neemt na of de ontwikkelaar regelmatig de theme bijwerkt. Het is niet alleen in het oogpunt van prestaties belangrijk om hier van na te gaan maar ook voor de beveiliging van jouw WordPress website.

Tip: check of een ontwikkelaar al eerder updates heeft uitgevoerd en wanneer dit is uitgevoerd. Op basis hiervan kun je uitgaan of dit thema regelmatig zal worden bijgewerkt door de ontwikkelaar!

Vier WordPress templates die perfect zijn als je snel aan de slag wilt

Om jou verder op weg te helpen hebben we hieronder vier WordPress thema’s opgesomd die al door miljoenen mensen worden gebruikt, constant worden doorontwikkeld en een optimale laadsnelheid hebben.

1. Astra

Astra is een opwindend, flexibel thema dat helemaal aan de behoeften van je site kan worden aangepast. Het heeft veel aanpassingsmogelijkheden om het uniek en precies op maat te maken!

Astra is een WordPress thema dat er niet alleen goed uitziet maar ook uitstekende functies biedt. Je kunt kiezen uit verschillende kleurenschema’s en lettertypes, en ook je eigen logo’s uploaden voor branding! De ondersteuning die het Astra team biedt maakt het tot een van die zeldzame thema’s waar je zeker elke dag iets nieuws zult vinden.

2. OceanWP

Het OceanWP sjabloon is de perfecte manier om je volgende website te bouwen. Het thema heeft zeer schone code en werkt naadloos samen met Woocommerce, zodat je gemakkelijk producten kunt verkopen op pagina’s die binnen dit geweldige platform gebouwd zijn; plus er zijn maandelijkse updates!

Met het OceanWP WordPress sjabloon kun je met gemak mooie websites bouwen, ongeacht je ervaringsniveau. Het heeft intuïtieve lay-out panelen die elk aspect versnipperen voor snel en gemakkelijk gebruik door zowel ontwerpers als kleine bedrijven die geen uren willen spenderen om uit te zoeken waar iets op hun site hoort voor ze hem kunnen lanceren!

3. Divi

Met Divi kun je met gemak allerlei soorten sites maken. Het heeft alles van homepage lay-outs tot portfolio’s die in de Divi Builder aan te passen zijn! Ook voor webwinkels is Divi een uitstekende keuze. Dus als u producten wilt verkopen op uw website, kan Divi dat ook aan.

Met de Divi Builder is het ontwerpen van je eigen inhoud zo gemakkelijk en ongecompliceerd als wat. Je hoeft helemaal niet te coderen – je kunt elementen gemakkelijk verslepen tot ze precies goed zijn voor welke pagina-indeling je maar wilt!

4. Elementor

Als je een meer geavanceerde manier zoekt om je website te bouwen zonder verstand van coderen, zoek dan niet verder dan Elementor! Met Elementor’s ingebouwde paginabouwer (net als Divi) zijn veranderingen aanbrengen snel en gemakkelijk omdat ze widgets bieden voor het maken van blogs, webwinkels of elk andere type site dan ook!

Je kunt er mooie en boeiende inhoud mee maken zonder enige technische ervaring!

Opzoek naar een WordPress thema op maat?

Op maat gemaakte thema’s zijn de beste manier om een aangepast ontwerp te krijgen dat past bij je unieke visie en behoeften. Met kant-en-klare WordPress thema’s kun je gefrustreerd raken door beperkingen zoals een onveranderlijk kleurenschema of functionaliteit.

Heb je een deskundig web development team nodig om jouw WordPress thema te ontwerpen en te ontwikkelen? Neem vandaag nog contact op met ons bedrijf!

Aanbevolen voor jou