5 redenen waarom je site altijd nóg beter kan

Als webdesigner hoor ik mensen soms zeggen dat de website nooit af is. Maar is dit echt waar? Of dient het gewoon als een excuus om ze langer dan nodig bezig te houden en er geld aan te verdienen (in verkooppraatjes)? Een mooie vraag met enkele antwoorden- ja en weer nee! Het is toch niet helemaal zo zwart-wit; er zijn hier nuances die het overwegen waard zijn voor je verdere gedachten uitwerpt over waarom je site altijd nóg beter kan. Wij zullen jou vandaag aan de hand van 5 redenen uitleggen waarom een website eigenlijk altijd nóg beter kan.

 

1. Een bedrijf groeit toch óók door?

Een website is een levende, ademende entiteit die voortdurend moet worden bijgewerkt om niet alleen de laatste ontwikkelingen bij te houden maar ook relevant te blijven. Websites zijn niet statisch – ze evolueren voortdurend zoals hun eigenaars dat ook doen! Als ondernemers houden we nooit op ons te ontwikkelen. Onze bedrijven en wijzelf evolueren altijd op de een of andere manier–of het nu een verandering van logo is voor ons dienstenpakket of het toevoegen van nieuwe tekst op een ouderwetse pagina die niet meer goed genoeg bij ons past. Jouw website moet bij elke stap samen met jou meegroeien.

 

2. Net zoals ons houd Google van actuele websites

Websites zijn de sleutel tot een succesvolle marketing strategie. Ze kunnen gebruikt worden om vertrouwen en geloofwaardigheid op te bouwen, en zo nieuwe klanten aan te trekken die anders misschien nooit van je gehoord zouden hebben of je producten in actie gezien zouden hebben! Als wij maar één advies hadden zou het dit zijn: zorg ervoor dat je nooit stopt met je site actueel houden met informatie, blogs, nieuwe ontwikkelingen in jouw organisatie etc. anders komt je lager in Google. Wat gebeurd er als je lager komt in Google? Dan krijg je minder clicks, bezoekers en dus klanten!

 

3. Houd jouw website snel en veilig

Het Internet is een plaats met een hoog tempo. Net als in het leven, waar je niet traag of onveilig wilt zijn terwijl je met andere voertuigen over de wegen raast; moeten ook websites snelle laadtijden hebben en geen gegevens inbreuken veroorzaken die weer naar je persoonlijke gegevens kunnen leiden. Op deze manier krijgen gebruikers de beste kansen om zonder gedoe van deze sites te krijgen wat ze nodig hebben!

Als je website niet up-to date is, is hij vatbaarder voor hackers. Snelheid en veiligheid zijn belangrijke factoren die Google in overweging neemt bij de rangschikking van een site in hun zoekmachine resultaten pagina (SERP). Het is ook van essentieel belang voor elke onderneming die het internet als voornaamste marketinginstrument gebruikt.

4. Een website met actuele informatie is een goede attractie voor bezoekers.

Met het steeds veranderende landschap van de maatschappij, is het belangrijk ervoor te zorgen dat je voor je merk of bedrijf goed jouw waarden reflecteert op jouw doelgroep. Maar het kan ook bijvoorbeeld zo zijn dat er wetten, telefoonnummers of emailadressen zijn die veranderen waardoor je website niet meer up to date is. Tijdens de corona crisis moesten bijvoorbeeld enorm veel sites vol pagina’s over voorschriften, openingstijden en regels worden aangepast. Je bezoekers kijken naar dit soort dingen dus het is belangrijk om net zoals je op je social media kanalen up to date blijft ook voor jouw website alles actueel houdt.

 

5. De trends veranderen

Websites veranderen voortdurend. De trends in de wereld veranderen ook! Websites zagen er 10 jaar geleden heel anders uit dan nu; kijk maar eens hoe verschillend ontworpen sites van nu zijn en vergelijk ze dan vijf jaar later nog eens – je zult merken dat zelfs sommige van diezelfde elementen opnieuw ontworpen of helemaal veranderd zijn om de huidige design trends te weerspiegelen. Zei iemand mobiele telefoon? Het lijkt wel of er elk jaar weer een nieuwe trend is die website ontwerpers uitdaagt om het steeds veranderende landschap bij te houden en tegelijk een prettige gebruikerservaring te bieden op elk denkbaar toestel type, waaronder zowel desktop computers als tablets.

 

Hulp nodig bij het laten maken van je website?

Onze expertise in het maken van winstgevende websites is al meer dan 14 jaar en dankzij die knowhow kunnen we met gemak alles maken wat je hartje begeert! Van ingewikkelde WordPress websites zoals Lunch.nl tot complexe Laravel sites zoals Ruilplek, wij kunnen jouw droom site realiseren met een gunstig tarief. Dus wil je een website die van begin tot eind afgehandeld door doorgewinterde professionals die alle aspecten voor hun rekening nemen, inclusief het toevoegen van functies en het repareren van bugs waar nodig, zonder deadlines te missen, zodat je geen enkele stress ervaart tijdens dit proces? Neem dan nu contact met ons op en spreek ons deze week nog!

Aanbevolen voor jou