5 tips die je moet toepassen voor een betere zichtbaarheid in 2021

Wanneer u uw een eigen bedrijf begint, is het belangrijk om online aanwezig te zijn. Maar wat als er niemand komt? Is de site dan zo slecht of kan er ook een andere reden zijn? U hebt een strategie voor meer zichtbaarheid nodig! Op de eerste plaats zorgen zoekmachines zoals Google ervoor dat potentiële klanten uw bedrijf ontdekken. Gelukkig heeft SRIservices dit al eerder gedaan met honderden klanten die blij zijn dat ze voor onze SEO diensten gekozen hebben – wij weten hoe we bij elke stap moeten optimaliseren, zodat de mensen komen kijken en tevreden blijven als ze eenmaal op de website zitten! Wij zullen u vandaag de principes van SEO uitleggen zodat u direct aan de slag kan gaan meer bezoekers te krijgen voor uw website.

Begin bij het begin, wat is SEO?

In de wereld van internet marketing is “SEO” een woord dat u moet kennen. SEO staat voor Search Engine Optimization (zoekmachine optimalisatie) en verwijst zowel letterlijk – hoe goed uw site scoort in zoekmachines zoals Google – als figuurlijk naar al dat werk aan een website dat zorgt voor een hoge plaats bij de grote zoekmachine resultaten pagina’s (SERPs). Met een goede optimalisatie door middel van SEO zullen de mensen niet alleen gemakkelijker vinden wat zij zoeken wanneer zij hun favoriete browser of mobiel toestel gebruiken, maar ook hoger ranken tussen andere concurrerende sites. Zoekmachine-optimalisatie kan van alles zijn, van ervoor zorgen dat titels geoptimaliseerd zijn zodat potentiële klanten ze als eerste tegenkomen na het zoeken naar relevante zoekopdrachten tot en met het toevoegen van afbeeldingen die specifiek betrekking hebben op de wensen van de zoekers. In SEO is één ding het meeste van belang namelijk: content is key.

Ik wil ook hoger scoren, maar ik weet niet waar ik moet beginnen!

Als u bovenaan de ranglijst van Google’s zoekmachines wilt staan, is het belangrijk dat u uitzoekt welke factoren bepalen waar uw website op rankt. Google beschermt de geheimen van hun algoritme en zijn dus de enigen weten hoe een pagina goed zal ranken in hun SERP (zoekmachines). Naast Google zijn er ook SEO specialisten die gespecialiseerd zijn in alle mogelijke factoren en u kunnen vertellen waar uw site op rankt of zou op kunnen ranken. Maar helaas heeft geen enkel bedrijf ooit garanties kunnen geven voor deze dingen.

De inhoud van uw site is de sleutel. Google probeert kwaliteitsresultaten te leveren en hecht daarom waarde aan de unieke inhoud op uw pagina’s.

Wanneer mensen uw site bezoeken, zijn zij op zoek naar een snelle en gemakkelijke ervaring. Als u wilt dat uw bezoekers blijven en genieten van de inhoud op uw site, is het belangrijk dat zij gemakkelijk kunnen navigeren. Zorg voor goed gestructureerde headers met correcte grammatica, zodat de mensen kunnen vinden wat ze zoeken zonder gefrustreerd te raken. En misschien wel het belangrijkst voor de gebruikerservaring: de laadtijd.

De stappen voor een betere vindbaarheid

Nu u weet waarom SEO zo belangrijk is, gaan we u uitleggen hoe u meteen kunt beginnen.

#1 – Doe goede keyword research

Het belangrijk om goede sleutelwoorden in uw site te hebben. Dit is namelijk het eerste dat iemand doet op Google: ze typen sleutelwoorden in. De belangrijkste zoekwoorden zijn die met het hoogste zoekvolume. Nu weten we dat u zichzelf afvraagt ‘Maar welke keywords hebben het hoogste zoekvolume?’.

De eerste manier om dit te optimaliseren is via de Google Ads Keyword Planner. Je hoeft er geen advertenties voor te plaatsen en er wordt je ook niets in rekening gebracht! Maak er gewoon een account en begin met de website van jouw concurrent te analyseren. Met de gratis trefwoorden planner van Google kunt u gemakkelijk websites optimaliseren om betere rankings te krijgen- zonder dat u dure advertentie-accounts hoeft aan te maken. U maakt gewoon een account aan, gaat naar de website van uw concurrent, en analyseert die.

#2 – Zet jouw zoekterm in de URL

Dit is een eenvoudige techniek die uw verkeer en uw positie op Google drastisch kan verhogen. Het helpt ook om ervoor te zorgen dat uw inhoud zal verschijnen wanneer iemand zoekt naar die woorden of zinnen. Bijvoorbeeld: Als wij willen dat een blogpost over SEO-tips wordt gevonden door mensen die zoeken naar “SEO-tips” op Google, dan plaatsen wij het volgende in onze url: html://www.sriservices.nl/seo-tips. Als dan iemand “SEO-tips” in Google intypt, kan hij meteen naar ons geleid worden.

#3 – Goede SEO titels en beschrijvingen

De titel en de beschrijving van uw website zijn misschien niet de enige tekst op uw pagina, maar zij zijn een van de twee vitale onderdelen om ervoor te zorgen dat u goed rankt. Kijk eens naar deze foto voor enkele tips van een SEO expert! Maak duidelijk wat voor soort bedrijf u hebt, voor het geval mensen zoeken op plaats of naam van de dienst; gebruik trefwoorden die specifiek genoeg zijn, zodat niemand verdwaalt bij het lezen; maak uw titels beknopt zonder belangrijke informatie op te offeren, zoals adres, telefoonnummer, e-mailadres, en vergeet niet om nuttige inhoud te geven met veel meer multimedia dan alleen woorden.

Zorg ervoor dat de keywords die u in uw keyword research heb gedaan goed vermeld worden in de titels en beschrijvingen. Wil je weten of de titels en beschrijvingen goed genoeg zijn? Gebruik de gratis WordPress plugin Yoast!

#4 – Verbeteringen voor heading structuur

U beseft het misschien niet, maar koppen zijn belangrijk voor SEO. Het zijn de titels van uw blogbericht, en ze moeten boeiend en meeslepend genoeg zijn om lezers aan te trekken! Maar is het u wel eens opgevallen hoeveel blogberichten er zijn die niet eens een H1 kop gebruiken? Titels moeten H1 zijn, subkoppen als H2’s, en in zeldzame gevallen mag het derde niveau van koppen (H3) gebruikt worden.

#5 – Ervoor zorgen dat er voldoende en relevante content op een site staat

Als u ondernemer bent, weet u dat de sleutel tot succes inhoud is. Inhoud is wat verkeer drijft, conversiepercentages verhoogt, en de klantentevredenheid verbetert. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw inhoud relevant is voor SEO? Laten we beginnen! U moet ervoor zorgen dat uw inhoud boeiend en creatief is. Voor algemene zoekopdrachten zouden 900 tot 1200 woorden genoeg moeten zijn, afhankelijk van hoe concurrerend die zoekwoorden zijn voor het bepalen van dit aantal – artikelen van 300-500 woorden zullen misschien niet goed ranken bij andere websites die elke dag grotere hoeveelheden verkeer via hun site krijgen! Zorg ervoor dat u unieke content heeft. Als het plagiaat is zal Google het afstraffen in de zichtbaarheid resultaten.

Krijg meer bezoekers op uw website

Om u te helpen het meeste uit uw SEO te halen, hebben we deze lijst samengesteld met vijf tips die kunnen worden gebruikt om uw site te verbeteren. Met deze eenvoudige aanpassingen, moet u een toename in zowel verkeer en verkoop te zien. Als u meer praktische hulp nodig heeft bij een aspect van het verbeteren van uw website of digitale marketingstrategie, neem dan vandaag nog contact met ons op! Wij bieden gepersonaliseerde oplossingen voor alle budgetten en zakelijke behoeften.

Aanbevolen voor jou