7 Grote bedrijven die gebruik maken van WordPress

Met meer dan 60 miljard webpagina’s die in een jaar tijd werden gemaakt, is WordPress zonder twijfel een van de populairste inhouds beheersystemen op aarde. Deze indrukwekkende statistiek weerspiegelt niet alleen zijn kracht als interactief platform, maar ook hoe ver het gekomen is sinds zijn nederige begin, toen het bloggen nog maar net begonnen was!
Met zijn gebruiksgemak, flexibiliteit en open-source karakter is WordPress een prima keuze voor wie zijn eigen site wil maken. Het heeft ook veel voordelen, zoals uitstekende beveiligingsfuncties die ervoor zorgen dat je inhoud veilig blijft voor hackers of invasieve malware aanvallen!
Er zijn nog talloze andere goede redenen om voor WordPress te kiezen. Maar als je nog steeds niet overtuigd bent, kunnen misschien de volgende voorbeelden van grote merken met WP websites die het platform actief gebruiken je op andere gedachten brengen!

Grote merken houden van WordPress

Nu zo veel grote merken WordPress gebruiken, is het geen verrassing dat het CMS in populariteit is toegenomen. Met zo’n verbazingwekkende functieset en uitgebreide steun van de gemeenschap voor nieuwe updates van bestaande functies; is er werkelijk niets dat iedereen tegenhoudt om van dit toonaangevende platform te profiteren! Dit is waarom grote bedrijven voor WordPress kiezen:

Open-Source

WordPress is een krachtig, gebruiksvriendelijk en gemakkelijk aanpasbaar Content Management Systeem (CMS) dat een heleboel aanpassingsmogelijkheden biedt. Met zijn stabiele interface in combinatie met regelmatige uitbreidingen in functies kan het ook voor vernieuwende projecten gebruikt worden!
WordPress is het ultieme platform voor creativiteit! Met zijn mogelijkheid om te zijn wat je maar wilt, is er niets dat ontwikkelaars ervan weerhoudt hun droom website te maken. Bovendien zijn er geen licentiekosten of andere kosten verbonden aan het gebruik van Core, wat het bouwen ook efficiënt en ongecompliceerd maakt – en dan heb ik het nog niet eens over hoe gemakkelijk dat alles in vergelijking maakt tot andere content management systemen!
Alle WordPress websites zijn gebouwd op open-source, wat een systeem is dat gebruikers toegang geeft tot de code achter WordPress. Dit betekent dat je altijd gratis toegang hebt tot WordPress updates en dat je vrijelijk je eigen plugin of thema kunt maken en verspreiden indien nodig – dit maakt WordPress ongelooflijk krachtig voor degenen die bereid zijn om er werk in te steken!

Grote gemeenschap

Mensen houden van WordPress omdat het een community-gedreven platform is. Merken kunnen in elk land de hulp vinden die ze nodig hebben van mede gebruikers en ontwikkelaars, ongeacht waar je op aarde woont! Alleen al in 2019 vonden 277 WordCamps plaats in 41 landen, evenals 687 meetups – dat is hoeveel steun deze open source blogging software te bieden heeft aan iedereen die het gebruikt of meer info wil over de functies ervan!

Gebruiksvriendelijke ervaring

De Gutenberg Editor is een revolutionair nieuw gereedschap voor makers van inhoud, waarmee je met gemak vernieuwende en boeiende presentaties kunt maken. Zijn eenvoudige, intuïtieve ontwerp maakt het maken gemakkelijk, terwijl het toch krachtig genoeg is om resultaten van hoge kwaliteit te produceren! Met de real-time samenwerkings functies kunnen werkers op verschillende apparaten (b.v. desktop computers en. laptops) naadloos samenwerken zonder conflicten of verwarring over wie wat doet – ze weten ook altijd waar iedereen aan toe is want het synchroniseert automatisch via je tijdlijn, waardoor alle partijen tegelijk weten wanneer er iets verandert zodat niemand buiten de boot valt. Super handig toch?

Veiligheid komt eerst

Miljoenen websites gebruiken WordPress en dat maakt het een geliefd doelwit voor hackers. Maar, gelukkig, is elke nieuwe versie veiliger dan de vorige! Het echte gevaar met WordPress komt van slecht geconfigureerde plugins of slechte beveiligings gewoonten – gebruikers die admin toegang hebben tot hun site (data phishing), en shared hosting diensten van lage kwaliteit zijn vatbaarder voor aanvallen omdat ze er geen goede bescherming tegen hebben.
De enige manier om veilig te blijven is door plugins verstandig te kiezen en feedback te krijgen van de gemeenschap. Dit leidt je op een veilig pad met kwaliteitsproducten, die ook nog eens regelmatig voor je gemak worden bijgewerkt!

Super schaalbaar

WordPress kan opgeschaald worden tot miljarden sitebezoekers! Het is geen wonder waarom grote merken WordPress verkiezen boven elk ander CMS. Met een schaalbare en robuuste infrastructuur zijn de mogelijkheden voor je website eindeloos – waardoor het een uitstekende keuze is als je meer kracht nodig hebt dan wat één persoon of team alleen zou kunnen bieden.

Snelheid

WordPress is een zeer snel inhoudsbeheer systeem. Het kan grote hoeveelheden verkeer aan zonder te vertragen en de gemeenschap werkt hard om eventuele prestatieproblemen te verhelpen, zodat gebruikers de diensten gemakkelijk kunnen blijven gebruiken. Bovendien zijn er met plugins als Cronrocket Core en Hummingbird Pro manieren om de snelheid van je site nog meer te verbeteren!

Welke grote “merken” bebruiken dan WordPress?

De kracht van WordPress is een onmiskenbare kracht in de wereld van vandaag, en deze merken zijn het bewijs!
Nu je weet waarom bedrijven dit platform kiezen voor hun website – laten we eens kijken naar enkele grote namen die het CMS wijselijk kozen voor succes.

#1 Mercedes-Benz

De website van Mercedes-Benz is een prachtige, luxueuze autosite. Zowel de inhoud als de vormgeving zijn top in dit professionele mediaportaal dat de voertuigen van de firma toont om door iedereen bewonderd te worden! Een van hun meest vernieuwende functies is een geïntegreerde zoekbalk binnen elke uitgelichte slider, die het je gemakkelijk maakt precies datgene te vinden wat je zoekt (of iemand anders)!

#2 Vogue

De Vogue website is een mooi voorbeeld van hoe WordPress en React kunnen samenkomen om een aantrekkelijke, moderne site voor elk merk te bouwen. Het ontwerp heeft een duidelijke header met full-width opties en verschillende post lay-outs die het de kijkers gemakkelijk maken om bliksemsnel door de pagina’s te scrollen, mede dankzij de oneindige scroll functie!

#3 The Walt Disney Company

De Walt Disney Company heeft een zeer succesvolle website. Ze zijn een van de bekendste bedrijven in Amerika, en ze vertrouwen op WordPress voor hun magie! Op de site van het Huis van de Muis staan schattige plaatjes met personages uit sprookjes als Assepoester of Beauty Beast om te promoten wat dit bedrijf zijn bezoekers biedt: amusement dat je een goed gevoel geeft en tegelijk ook waardevolle lessen over het leven leert!

#4 AMC

Het mooiste van deze website is dat hij een keur aan verschillende shows biedt. Van AMC’s bekroonde series The Walking Dead en Breaking Bad, tot nieuwere hits als Better Call Saul of Halt And Catch Fire met voor elke show een eigen pagina op de site!
Het menu is goed ontworpen zodat je kunt zien wat voor inhoud er is zonder al te veel te hoeven scrollen; ze zijn ook per categorie georganiseerd, wat het bladeren zo eenvoudig mogelijk maakt. Al deze dingen samen maken dat ik meer wil verkennen om iets goeds te vinden uit elk denkbaar genre (bv: als ik wat misdaaddrama wil, dan geeft klikken op de sectie Misdaad voldoende mogelijkheden).

#5 Bata

Het merk Bata Schoenen en Accessoires biedt een interessant gebruik van WordPress, met als onderscheidende kenmerken onder meer rijke multimedia inhoud over hun hele site. Er is ook een brede header die informatie bevat over wat ze doen voor klanten in verschillende landen over de hele wereld, en interactieve AJAX filters die het doorbladeren veel gemakkelijker maken dan vroeger, omdat je meer kunt zien zonder telkens een pagina omlaag te moeten!

#6 Sony Music

De internationale muziek onderneming Sony Music Entertainment Incorporated gebruikt WordPress al jaren om een iconische site te maken die veel mogelijkheden biedt. Een daarvan is een beeld-slider over de volle breedte, die de muzikanten toont die met dit merk een contract hebben en in de beschrijving van elke foto links geeft, zodat je hun nieuwste album of tournee direct van je computerscherm kunt kopen! Er is ook een artiest grid pagina waar het nieuwste werk van de artiesten wordt getoond terwijl ze het voorbereiden, net zoals we ze in één keer live zouden zien optreden tijdens het festival seizoen als alles volgens plan verloopt – erg cool inderdaad!

#7 007

Kijk eens naar deze website, die van James Bond! Hij heeft alle coole functies die je je maar kunt wensen. De headers zien er goed en stijlvol uit met hun masonry styled ontwerp dat oneindig scrollen op elke pagina in je browservenster mogelijk maakt (voeg hier aangenaam geluidseffect in). Je ziet ook dat mijn berichten rooster perfect georganiseerd is in keurige vierkantjes als een reusachtig dambord – het doet gewoon iets bijzonders als ze die dingen laten samenwerken, nietwaar?!

Ben jij bereid om WordPress te gebruiken?

WordPress is een platform dat voor onbeperkte groei gebruikt kan worden, en het is niet alleen beperkt tot één bedrijfstak. Er zijn grote merken die hun bedrijven met succes hebben laten groeien bovenop WordPress, zoals de merken die we hierboven zien – ze oefenen in wat je in je eigen bedrijf zou kunnen willen!
Als dit interessant klinkt of als je hulp nodig hebt met technische aspecten van het runnen van een online bedrijf, neem dan vandaag nog contact op want ons team heeft meer dan 15 jaar ervaring met het opzetten van grootschalige projecten.

Aanbevolen voor jou