De 7 redenen waarom jij WordPress moet gebruiken!

Het is geen geheim dat wij van SRIservices onze websites in WordPress maken. Gelukkig zijn wij niet de enige! Wist je dat vandaag de dag ruim 33,4% van alle websites wereldwijd op WordPress draait? Hiermee kan met zekerheid gezegd worden: meer dan welk ander CMS dat er is . WordPress biedt uitstekende mogelijkheden voor je website en die van ons als web design bedrijf. Nieuwsgierig waarom we precies de Websites van onze klanten bouwen met WP-gebaseerde technologieën? We leggen alles hieronder uit…

Wat is WordPress nu precies?

Wat is WordPress? Het is een populair CMS waarmee je gemakkelijk websites kunt maken en beheren. Je hoeft geen HTML of CSS te kennen, maar het kan handig zijn als je daar kennis van hebt! Er zijn veel verschillende soorten website management systemen, waaronder Drupal en Joomla!, maar veruit de meest gebruikte is WordPress. Waarom gebruikt iedereen dit systeem? Hier gaan we: er zijn zeven redenen waarom WP heerst-zeven goede zelfs!

7 redenen waarom wij met WordPress werken

Reden #1. WordPress is onwijs gebruiksvriendelijk

Wat is de eerste en misschien wel belangrijkste reden om WordPress te kiezen? Wel, het is echt gebruiksvriendelijk. Niet alleen voor ons maar ook voor jou! Na een korte uitleg kan iedereen aan de slag met zijn website. Kunnen ze er meteen een maken? Nee dat zou met geen enkel CMS (content management systeem) realistisch zijn. Voor webdesign bureaus zoals het onze zijn we in staat je site snel af te leveren omdat dit platform het ons zo gemakkelijk maakt. En als hij af is, bevind je je in een geweldige positie waarin, als er ooit een moment komt waarop je zelf aanpassingen kan maken op de tekst.

Reden #2. WordPress is een veilig CMS

Je denkt misschien dat je niets meer hoeft te doen omdat het CMS beveiligd is, maar laat me je verzekeren: er is altijd iets belangrijkers dan alleen maar een website beveiligd hebben met WP! Beveiliging zou niet “set-it and forget” moeten betekenen. Het kost tijd en moeite om je site te behoeden voor hacken, want hackers zijn voortdurend op jacht naar kwetsbare sites. Wat kan ik dus doen? Ten eerste, zorg voor betrouwbare hosting, wat ook snelle snelheden betekent (slechte hosts veroorzaken vertragingen). Ten tweede, zorg dat alles bijgewerkt blijft door regelmatig plugins te installeren of thema’s bij te werken. Door deze twee punten toe te passen is jouw WordPress site waterdicht voor hacks.

Reden #3. WordPress is SEO-vriendelijk

Het internet is een moeilijke plaats om van je te laten horen. Het kan soms een jungle lijken, waar jij de prooi bent en iedereen tussen de werkvergaderingen door of tijdens de lunchpauze thuis op zijn smartphone naar jouw spullen jaagt. Als je wilt dat mensen van WordPress websites vinden wat ze nodig hebben, dan is het belangrijk dat ook de zoekmachines geen moeite hebben om jou te vinden! Daarom zal je, als je een SEO-vriendelijk CMS zoals WordPress gebruikt, hoger scoren als er online via Google gezocht wordt – wat meer klanten betekent die met links terugkomen. Als je de Yoast plugin op je site installeert, krijg je nog meer tips en voordelen die je kunnen helpen hoger te scoren in google zoekopdrachten!

Reden #4. Gratis plug-ins maken ontwikkeling sneller en goedkoper

WordPress plugins zijn gemakkelijk te vinden, en de ontwikkelaars hebben het zo gemaakt dat WordPress een go-to CMS is voor moderne websites. Veel van wat je nodig hebt om een goede site neer te zetten, kan gratis gedownload worden. Er zijn duizenden plug-in’s, sommige betalend en andere gratis. Gebruikers kunnen vrijwel alles wat ze nodig hebben krijgen gratis downloaden. En als het iets kost is het 1% van de kost van wat de ontwikkeling van zo’n applicatie zou kosten.

Reden #5. WordPress is ideaal voor maatwerk

WordPress is een goede keuze voor het maken van aangepaste websites omdat het gemakkelijk te gebruiken is en veel gratis thema’s heeft. Het kan gebruikt worden door beginners met weinig ervaring, maar ook door ervaren webdesigners die een gemakkelijkere manier zoeken om snel sites te ontwikkelen. SRIservices werkt niet met standaard thema’s; we bouwen al onze sites van de grond af op, zodat geen twee webpagina’s ooit op elkaar zullen lijken – dit geldt ook bij gebruik van WordPress!

Reden #6. WordPress wordt constant verder ontwikkeld

Het zijn niet alleen verbeterde functies waardoor WordPress zich onderscheidt. Duizenden vrijwilligers helpen voortdurend mee aan de ontwikkeling van dit open-source CMS, zodat het bij elke ontwikkeling in webontwerp, SEO of beveiligingsupdates beter en veiliger wordt. Dit is een van de redenen waarom we graag met WordPress werken–het stagneert nooit omdat het zich altijd ten goede ontwikkelt! Door alle kennis van duizenden vrijwilligers te bundelen kan WordPress de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van webontwerp, SEO en beveiliging bijhouden. Deze flexibiliteit stelt ons als ontwerpers in staat snel te reageren als er nieuwe trends opduiken, want we zijn altijd op alles voorbereid – wat er ook gebeurt.

Reden #7. WordPress websites zijn responsive

Met de opkomst van smartphones, tablets en laptops; wordt er meer gevraagd van websites die vroeger alleen op een desktop hoefden te werken. Websites moeten nu responsive zijn of in staat zijn hun lay-out aan elk apparaat aan te passen – wat betekent dat ze er goed uit kunnen zien, ongeacht de grootte van het scherm dat je gebruikt! Sites die met WordPress gemaakt worden hebben deze functie automatisch ingebouwd, zodat ze er goed uitzien, ongeacht het soort apparaat dat je gebruikt! Omdat de inhoud aangepast kan worden aan het apparaat dat op een bepaald moment gebruikt wordt, zodat het niet uitmaakt op welke manier je je favoriete blog of nieuwssite bekijkt er altijd een optimale ervaring op je wacht!

En daarom gebruiken wij WordPress

Heb je een website nodig die gebruiksvriendelijk en veilig is? Dan raden wij WordPress aan. In tegenstelling tot andere websites zijn er met dit platform eindeloos veel mogelijkheden voor je beschikbaar, zonder kosten! Of het nu om je bedrijfs- of persoonlijke blog gaat – de hemel is de limiet voor wat je kunt doen met de grenzeloze mogelijkheden van WordPress. Wacht niet langer om een verbazingwekkende site te laten maken door ons professionele team van ontwikkelaars dat dag in dag uit onvermoeibaar doorwerkt om ervoor te zorgen dat we op de hoogte blijven van de nieuwste technologische ontwikkelingen zodat alles soepel werkt als het in gebruik genomen wordt. Laat ons vandaag nog helpen je droom waar te maken; vul jouw contactgegevens hieronder in. Wij zullen jou zo spoedig mogelijk te woord staan en helpen met het uitbouwen van jouw site op maat gemaakt.

Aanbevolen voor jou