Linkbuilding 101

De populariteit van een website kan worden bepaald door het aantal link en de kwaliteit van de links die hij naar andere sites heeft. Link building wordt vaak gebruikt in SEO strategieën, maar er zijn nog veel meer manieren waarop je voordeel kunt halen uit het verkrijgen van een paar extra links! Laten we dit proces eens van binnen bekijken, zodat iedereen weet waar hij tegenaan loopt als hij hoge posities in zoekmachines als Google probeert te bereiken. 

Na dit artikel weet je het antwoord op het volgende:

  • Wat is linkbuilding?
  • Hoe werkt linkbuilding?
  • Wie maakt gebruik van linkbuilding?
  • Hoe kun je het beste linkbuilden?
  • Wat is linkbuilding?

Link building is de beste manier om je website hoger in Google te krijgen. Dat doe je door van een andere site te linken en die backlinks te krijgen, of links zoals ze op het internet genoemd worden! Het kan soms moeilijk zijn, maar als je hard genoeg werkt dan zal het op een dag (of nacht) zeker zijn vruchten afwerpen met een aantal nieuwe klanten of bezoekers!–en niet zomaar een soort ook: hoog geprijsde die uitsluitend geïnteresseerd zijn in wat wij aanbieden!

 

Wat is een backlink?

Een backlink is een netwerk van links van andere sites die naar je website wijzen. Je kunt dus je website hoger laten ranken door backlinks te kopen op andere sites. Dit is de reden waarom linkbuilding vaak wordt gebruikt in SEO-strategieën. Het is een manier om snel en gemakkelijk te ranken.

 

Hoe werkt Linkbuilding?

Als je een link hebt op een andere website die naar jouw eigen website wijst verschijn je dus hoger in de zoekresultaten van Google.

Dit is een eenvoudige strategie, maar er zijn een paar details te overwegen bij het ontwikkelen van links die jouw Google zoekresultaten zullen verbeteren, namelijk:

  1. Type Website
  2. Anchor-text
  3. Autoriteit van de website
  4. Do Follow of No Follow?
  5. Type Website

Als je meer links wilt, zoek dan bij websites die zelf ook relevant zijn. Als bijvoorbeeld een website van een elektronicawinkel een link krijgt op een forum over voedsel en niet een voor smartphones zal hij gedevalueerd worden ten opzichte van blogs die veel berichten hebben die speciaal gewijd zijn aan het bespreken van mobiele apparaten, ook al kunnen beide aantallen ook optellen! Het is belangrijk dat we, als we kijken naar Backlinks, ervoor zorgen dat onze niche relevantie telt, dus koop ze altijd met zorg – kies zorgvuldig het juiste type website om die waardevolle backlink sap uit elke laatste druppel te laten persen.

 

Anchor-text

Om door Google gevonden te worden, moet je zorgen dat je relevante ankertekst hebt. Dit is het deel van je link dat vertelt op welke pagina ze actie moeten ondernemen en zal ook alle andere links van site bezoekers evalueren op basis van deze zin, dus als een elektronica winkel een link kreeg van iemand anders die over mobieltjes praatte met een Anker als “boodschappen kopen” dan is dat niet relevant voor een persoon die op Google voor een mobieltje zoekt. Link dus altijd met relevantie voor hoe je gevonden wilt worden door Google.

 

Website autoriteit checken

De manier waarop je kunt zien of een website betrouwbaar is en inhoud van hoge kwaliteit heeft, voordat je een investering in backlinks doet, is door hun DA of PA rating te controleren. Moz laat zien wat voor soort links ze van verschillende sites verwachten in verband met rankings voor bepaalde trefwoorden binnen je niche marktgebied (of trefwoorden). Ahrefs laat ook zien of domeinen zowel lage kwaliteit maar overvloedige inhoud hebben versus alleen gerenommeerde bronnen hebben die intern linken op pagina’s waaruit we goede inzichten krijgen in gezag niveaus op basis van externe gegevens zoals o.a. “linkbuilding” praktijken.

 

Do Follow of No Follow?

Er zijn twee soorten links: do-follow en no follow. Alle links zijn standaard “do” omdat ze meetellen voor Google, maar het is mogelijk een no-follow link te hebben als je dat ook wilt! Een no-follower helpt niet bij het ranken in zoekmachines als google; maar het hebben ervan heeft wel voordelen, zoals het diversifiëren van je site over verschillende pagina’s met verschillende ankertekst zinnen/keywords die allemaal via hyperlinks op elkaar terug leiden (door beide te gebruiken).

 

Wie maakt gebruik van Linkbuilding?

Link building kan in principe nooit kwaad, maar je moet nagaan of het plaatsen van links van een externe bron ook genoeg tijd voor je site oplevert. Het is mogelijk om drie waardevolle backlinks te scoren binnen 1 uur werk per dag die strategisch geplaatst worden op sites met een hoge autoriteit en verwante inhoud zoals commentaar secties op blogs! Linkbuilding is dus een krachtige manier om jouw verkeer en inkomsten te verhogen.

Aan het einde van de dag moet jij de afweging maken als je er tijd voor hebt!

 

Hulp nodig met link building?

Link building is een geweldige manier om meer links voor je website te creëren, en het hoeft niet duur te zijn. Het is belangrijk dat je ze strategisch plaatst op sites van hoge kwaliteit met verwante inhoud, zodat ze ook positieve resultaten opleveren! 

Geen zin om dit allemaal zelf te doen? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Misschien kunnen wij jouw website wel op de eerste pagina van Google krijgen!

Aanbevolen voor jou