Wat is Google Page Speed?

Google Page Speed is een ranking factor waar Google naar kijkt om de kwaliteit van je site te bepalen. In dit artikel gaan we het hebben over wat het precies betekent als je optimaliseert voor Google Page Speed en waarom dat helpt om je zichtbaarheid in zoekmachines te vergroten! We hopen dat er na het lezen geen twijfel meer bestaat als je voortaan nadenkt over het optimaliseren van je Google Page Speed – dus zonder verder oponthoud… Laten we beginnen.

 

Laten we met wat context beginnen

Google’s doel is zijn gebruikers de informatie te geven die ze nodig hebben. Als iemand naar iets Googelt en op je website beland, wil je dat de informatie voor die bezoeker uiterst relevant is! Tegenwoordig omvat dit factoren die verder gaan dan inhoud; laadtijd of hoe snel een afzonderlijke pagina van begin tot eind laadt, kan ook van invloed zijn op de vraag of iemand al dan niet de jouwe kiest als zijn voorkeur in websites. Google definieert Google Page Speed als “een reeks aanbevelingen om webpagina’s sneller te maken”. Het gaat er niet alleen om hoe snel jouw website laadt, maar ook waar je de code kunt optimaliseren, zodat deze efficiënter wordt. Dit betekent dat als jouw pagina’s snel laden je gebruikers zullen een betere ervaring op jouw site zullen hebben!

 

Google Page Speed

Google Page Speed is een hulpmiddel van Google waarmee je de prestaties van je website kunt testen. Zijn belangrijkste doel? Te meten hoe snel pagina’s laden! Je ziet 0-100 voor zowel mobiele apparaten als desktop computers bij het uitvoeren van deze test.

 

Waarom raden wij jou aan om jouw site te optimaliseren met Google Page Speed?

Maar wat moet ik met zo’n score? Waarom is paginasnelheid zo belangrijk als wij informatie op het internet willen opzoeken?

Je site optimaliseren met Google Page Speed is de eerste stap om meer verkeer en inkomsten te krijgen. Niet alleen zul je beter scoren in zoekmachines, maar je zult ook een aanzienlijke daling in het aantal bounce rates zien als je deze veranderingen doorvoert!

Nog een reden om dit te doen is dat elke seconde telt: als iemand op je pagina landt en besluit niet te blijven omdat hij geen geduld heeft of gewoon onmiddellijke bevrediging wil, dan is de eerste indruk belangrijk! Die moet zeer relevant zijn, afgestemd op de behoeften van de gebruikers en snelle laadtijden.

 

Google Page Speed belangrijker dan ooit?

De laatste paar jaar heeft Google veel veranderingen aangebracht in hun algoritme dat voorrang geeft aan snelle laadsnelheden van websites boven al het andere. Als je wilt dat de winst van je bedrijf in 2021 exponentieel groeit, dan zal het optimaliseren van de snelheid van je pagina’s een onmisbaar onderdeel van je succes zijn!

 

Google Core Web Vitals Update

Google kondigde een grote update aan voor hun website in 2020: de “Core Web Vitals Update”. Dit omvat verbeteringen aan de snelheid waarmee pagina’s worden geladen, de reactiesnelheid en de stabiliteit! Bedrijven die afhankelijk zijn van websites zullen dit nodig hebben omdat het hen informatie geeft over welke producten/diensten ze aanbieden.

Google kondigde aan dat ze bij het rangschikken van websites rekening gaan houden met de gebruikerservaring. Sites met een goede kwaliteit en snelheid zullen een boost krijgen in de zoekmachine resultaten, dus je kunt maar beter zorgen dat je website aan deze normen voldoet, anders laat je veel potentiële bezoekers op tafel liggen!

 

Maar Google Page Speed is niet alles

Google Paginasnelheid is een belangrijk hulpmiddel in de strijd tegen internet vertragingen, maar staar je er niet blind op. Een score van 100% staat niet gelijk aan een snelle website! “Paginasnelheid” gaat niet alleen over laadtijden – het test ook op bruikbaarheid en andere factoren die de ervaring van je bezoekers op de site beïnvloeden. Denk dus aan de user experience, oftewel de gebruikerservaring.

 

Page Speed Score verbeteren uitbesteden?

We zijn er altijd voor je, en we weten dat het verbeteren van de paginasnelheid van je website geen gemakkelijke opgave is. Daarom helpen onze echte specialisten je graag! Heb je advies nodig over hoe je Google snelheid kunt verhogen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Aanbevolen voor jou